#GivingTuesday aj za účasti našej školy

#GivingTuesday je hlavne o obyčajných ľuďoch, ktorí spolu dokážu meniť spoločnosť k lepšiemu. Aj naša škola chce prispieť k tejto zmene kvalitným vzdelávaním, ktorého poskytovanie je ešte stále limitované priestorovými možnosťami. Aj preto Vám aj prostredníctvom #GivingTuesdayponúkame možnosť podporiť vznik nových tried a telocviční v hlavnej budove našej školy.

#GivingTuesday sa koná každoročne v utorok po Dni vďakyvzdania v USA. Je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku. Tento rok sa #GivingTuesday koná 27. novembra 2018

V roku 2012 sa newyorská inštitúcia 92nd Street Y rozhodla postaviť sebeckým tradíciám, ako sú Black Friday a Cyber Monday, ktoré spúšťajú predvianočnú nákupnú mániu. Priniesla kontrastný „darovací utorok“. #GivingTuesday je dňom, kedy sa šíri dobro a nezištné dávanie. Komukoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. Myšlienka je tak jednoduchá a silná, že sa za pár rokov rozšírila do vyše 120 krajín, spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí. V roku 2017 si aj Slováci mohli po prvýkrát užiť radosť z pomáhania na #GivingTuesday.

Takto to dopadlo:

 

ba837a9bafaa11be18f53a5094d40c0b

https://www.givingtuesday.sk/neziskovky/nadacia-krestanskeho-vzdelavania–1/