Imatrikulácie 2019

V stredu, 27.11.2019, sa uskutočnili imatrikulácie pre nových prvákov gymnázia. Organizátormi boli študenti tretieho ročníka gymnázia, pričom ich pravými rukami boli ich triedni učitelia – p. uč. Lamošová a p. uč. Minek. Témou imatrikulácií bola „Väznica“, no väzňami boli iba prváci. Cieľom celého večera bolo splnenie úloh, aby bola prvákov udelená amnestia, a tak sa mohli stať právoplatnými študentmi EGMT.

Po tvrdom privítaní prvákov tretiakmi, všetci dostali vlastné číslo a nasledovalo zaradenie do tímov. Začali sme aktivitou, kde prváci museli napodobňovať rôzne stroje, ako napríklad traktor alebo kosačka. Ďalej sme pokračovali aktivitou s názvom „Krásna tvár“, kde museli súťažiaci vyloviť jablko z misy plnej oleja. V ďalšej hre sa mal jeden z dvojice zaviazané oči šatkou, stál nad svojim partnerom a musel sa mu šľahačkou trafiť do úst. Pre prvákov bolo pripravené aj tetovacie štúdio, kde opäť súťažili páry z tímov, pričom jeden z páru mal zatvorené oči a musel tomu druhému nakresliť vybrané veci niekam na telo. Nakoniec museli participanti prasknúť balón plný prekvapení priamo nad svojou hlavou, no stalo sa toho oveľa viac! Nezabudlo sa ani na nových učiteľov, ktorí si prešli veľkou skúškou – museli vypiť koktejl, ktorý pozostával z vecí, ktoré radšej nejdem prezrádzať.

Po imatrikuláciách bola after party, kde sa stretli študenti rôznych ročníkov a poriadne sa zabavili. Verím, že sa všetkým páčilo a odchádzali spokojní!

Viktória Olléová