Školská študentská firma „For a second“

Milí študenti a rodičia,

dovoľte mi Vám predstaviť našu školskú študentskú firmu „For a second“. Firma „For a second” sa snaží zredukovať rýchlosť fast fashion tým, že ponúka na predaj oblečenie z druhej ruky.

V jednoduchosti, momentálne fungujeme ako online bazár oblečenia. Pre tých, ktorí sa s pojmom fast fashion stretli prvýkrát, dovoľte mi ho v krátkosti vysvetliť. Túžba neustále nakupovať a nasledovať módne trendy sa rokmi zvyšuje. Fast fashion (alebo rýchla móda) zabezpečuje výrobu tovaru rýchlo a v krátkom čase. Používa nekvalitné materiály a využíva lacnú pracovnú silu z krajín tretieho sveta. Na výrobu čo i len jedného trička sa minie 2700 litrov vody.

Žijeme v uponáhľanej dobe a nad faktormi produkcie módneho priemyslu sa zamyslí málokto. My, ako firma, sme prišli s myšlienkou ,,slow down for a second” (na sekundu spomaľ). Chceme upozorniť na to, akým procesom výroby vzniká oblečenie, ktoré máte v skrini, a čo je jeho skutočnou hodnotou.

Na našom instagramovom bazári nájdete rôzne kúsky oblečenia a doplnkov, ktoré si môžete zakúpiť a týmto spôsobom znížiť masovú výrobu oblečenia.

Kliknutím na link sa Vám zobrazí náš bazár „For a second”.

Veríme, že módne kúsky nášho bazáru ulahodia nejednému oku a že spoločnými silami dokážeme rýchlosť fast fashion spomaliť.

Klára Zemková
za firmu ,,For a second”