Školská firma ,,For a second” – NEPREMEŠKAJ – nová ponuka oblečenia

Milí študenti a rodičia,

Naša školská firma ,,For a second” zameraná na predaj oblečenia má novú ponuku, ktorú môžete nájsť na našom instagramovom profile, na ktorý sa viete prekliknúť pomocou linku. https://www.instagram.com/forasecond_jafirma/

Pre tých, ktorí sa s našou školskou firmou stretli po prvý krát, dovoľte mi ju v krátkosti predstaviť.
Firma „For a second” sa snaží zredukovať rýchlosť fast fashion tým, že ponúka na predaj oblečenie z druhej ruky. Pre tých, ktorý sa s pojmom fast fashion stretli prvý krát, dovoľte mi ho v krátkosti vysvetliť. Túžba neustále nakupovať a nasledovať módne trendy sa rokmi zvyšuje. Fast fashion (alebo rýchla móda) zabezpečuje výrobu tovaru v krátkom čase. Používa nekvalitné materiály a využíva lacnú pracovnú silu z krajín tretieho sveta. Na výrobu čo i len jedného trička sa minie 2700 litrov vody.

 

Žijeme v uponáhľanej dobe a nad faktormi produkcie módneho priemyslu sa zamyslí málokto. My, ako firma sme prišli s myšlienkou ,,slow down for a second” (na sekundu spomaľ). Chceme upozorniť nato, akým procesom výroby vzniká oblečenie, ktoré máte v skrini, a čo je jeho skutočnou hodnotou.

 

Veríme, že módne kúsky nášho bazáru ulahodia nejednému oku, a že spoločnými silami dokážeme rýchlosť fast fashion spomaliť.

Klára Zemková, člen firmy ,,For a second”