Dôležité informácie k testovaniu

Vážení rodičia.

Skôr, ako Vám pošleme detailnejšie informácie k otvoreniu školského roka by sme Vás chceli informovať, že v školskom roku 2021/22 podľa informácií Ministerstva školstva nebude testovanie žiakov povinné. Zatiaľ sú k dispozícii dve možnosti dobrovoľného testovania. Na obe je potrebné sa vopred prihlásiť.

  1. Pre všetkých žiakov základnej školy (aj 1. stupeň ZŠ, aj 2. stupeň ZŠ) je možné absolvovať len jedenkrát na začiatku školského roka dobrovoľné testovanie kloktaním PCT-testom. Testovanie prebehne v termíne od 2.9. do 5.9.2021 podľa kapacít laboratória, ktoré testy poskytne a vyhodnotí. Je možné prihlásiť všetkých žiakov – aj zaočkovaných, aj tých, ktorí Covid-19 prekonali. Testovanie je pre Vás bezplatné.
    Žiaci sa budú testovať sami pod dozorom dospelej osoby. Posielame Vám link na inštruktážne video.
    Ak máte záujem o testovanie kloktaním, poskytnite nám súhlas prostredníctvom Vášho účtu na Edupage najneskôr do 23.8.2021.
  2. Pre všetkých žiakov základnej školy, ako aj žiakov gymnázia je možné poskytnúť testy na dobrovoľné domáce samotestovanie.
    Každý žiak môže dostať sadu 25 ks krátkych nosových antigénových testov na domáce samotestovanie. Testovanie sa odporúča vykonávať v domácom prostredí 2x do týždňa, prípadne kedykoľvek, keď žiak prejavuje príznaky ochorenia. Testy sú pre Vás poskytnuté zdarma.
    Odporúčame Vám, aby ste o testy požiadali a zobrali si ich. Možnosť poskytnúť tieto testy je len teraz, pred začiatkom školského roka a situácia sa môže hocikedy zmeniť. Je možné poskytnúť testy všetkým žiakom, aj zaočkovaným, aj tým, ktorí prekonali ochorenie Covid-19.
    Ak máte záujem o poskytnutie domácich samotestov, požiadajte o ne prostredníctvom Edupage najneskôr do 23.8.2021. Testy by mali byť distribuované od 30.8.2021

Veľmi sa tešíme, že sa opäť od septembra prezenčne uvidíme v škole. Je pre nás veľmi dôležité, aby sme boli všetci v bezpečnom prostredí. Budeme veľmi radi, ak ponúkané možnosti využijete.

 

S pozdravom
Vedenie školy

 

Kontakty pre:
Technická podpora: matej.borcovan@essmt.sk
Otázky k testovaniu: petra.pirselova@essmt.sk
Prípadne: info@essmt.sk