Poďakovanie – dobré veci sa udiali.

Milí rodičia, žiaci, deti, kolegovia a kolegyne,
vďaka všetkým vám sa podarila dobrá vec a náš spoločný školský priestor je teraz omnoho krajší. Brigáda v stredu 8.5. 2024 nám pripomenula, aké dobré je, keď ľudia spolupracujú. Bola to vydarená akcia, lebo prišlo veľa ochotných ľudí.

 

Bolo nás viac ako 70 a podarilo sa nám zveľadiť a skrášliť vnútorné priestory ako aj školský dvor. Vypratala sa stavebná suť z pivnice školy a vrchovato sa ňou naplnil kontajner, pozametalo sa školského parkovisko. Vymenila sa časť plota okolo školského pozemku, ktorý bol dotrhaný od vandalov.

 

Sme radi, že nový šat dostal kvetinový a bylinkový záhon na školskom dvore, ktorý sa vyplel, pribudli nové kvetinky a vytvorila sa skalka. Veríme, že všetky rastlinky budú dlhý čas skrášľovať vstup to pavilónu B alebo priestor pred materskou škôlkou. Vypleli sa aj kvetináče pri hlavnej budove školy a podarilo sa nám previesť humus do nových vyvýšených záhonov na školskom dvore.

 

Urobili sa aj veci, ktoré bolo možné urobiť len preto, že prišlo dostatok ochotných ľudí: pozametalo sa školské multifunkčné ihrisko, upravili sa dopadové plochy okolo preliezok, osadila sa zámková dlažba pri exteriérovej učebni a zabetónovali sa schody do pareniska.

 

Veľká vďaka aj za všetky dary: predovšetkým za dar Vášho času, za rastlinky či okruhliaky, ktoré ste priniesli, ktoré teraz zdobia prístenok budovy 1. slovenského gymnázia.

 

Veľká vďaka všetkým zúčastneným – rodičom, deťom, žiakom ako aj kolegom a kolegyniam. Takto pripravený priestor bude opäť všetkým dobre slúžiť počas Dňa rodiny, ktorý nás čaká 25.5.2024.

 

Srdečne všetkých pozývame.
Jozef Sopoliga
riaditeľ