Úspechy našich študentov v matematických súťažiach

November sa niesol v súťažnom duchu. Po minuloročných úspechoch naši žiaci opäť dokázali, že medzi matematikami z celého okresu sa nestratia.

 

15. novembra 2019 sa naši štvrtáci (Hugo Majdiš, Alex Adamov, Michal Hošala a Viktória Ruttkayová) a piataci (Rebeka Lisá, Marek Balšianka, Jofia Juristová a Maxime Guillaume Delton) zúčastnili tímovej matematickej súťaže ZAMAT (zábavná matematika) na Gymnáziu Jozefa Lettricha v Marine. Úlohou žiakov v každej kategórii bolo vypočítať 25 matematických zadaní a splniť 4 bonusové úlohy. Sme veľmi radi, že oba naše tímy získali pekné 3. miesta vo svojich kategóriách.

21. novembra 2019 svoje matematické vedomosti predviedli starší žiaci v súťaži GYMBOJ, ktorú každoročne pripravujú študenti a učitelia na Gymnáziu Viliama Paulinyho – Tótha. V kategórii 6-7 za našu školu súťažili Michal Balko, Ondrej Gulán, Timotej Kacian a Michal Kubík. Za kategóriu 8-9 sme zostavili dva tímy. Prvý tím tvorili ôsmaci a deviataci: Martin Klušák, Ján Hanulík, Jakub Malý a Peter Olajec. Druhý tím tvorili gymnazisti 1. ročníka, ktorí išli na gymnázium z 8. ročníka: Andrej Jonis, Dorota Frátriková, Magdaléna Valčová a Doris Švarcová. Úlohy boli náročné a hoci v kategórii 8-9 nevypočítal ani jeden tím úplne všetky úlohy, naši ôsmaci a deviataci ich zvládli vypočítať najviac zo všetkých tímov a podarilo sa im na záver uhádnuť aj „heslo gymboja“. Všetky naše tímy ukázali, že matematika im je blízka a majú z nej výborné znalosti a naši žiaci v kategórii 8-9 dokonca obhájili výsledok z minulého roka a získali 1. miesto.

22. novembra 2019 sa konala na Bilingválnom gymnáziu v Sučanoch matematicko-fyzikálna súťaž NÁBOJ JUNIOR. Súťaž bola určená žiakom 2. stupňa ako aj nižším ročníkom osemročných gymnázií. Za našu školu bojovali dva tímy. Prvý tím zložený so žiakov, pre ktorých išlo o premiéru – Jakub Malý, Peter Olajec, Andrea Bačeová a Timotej Kacian, nazbieral cenné skúsenosti pre ďalší ročník. Druhý tím zložený prevažne zo súťažiacich, ktorí sa zúčastnili aj minulý rok – Martin Klušák, Ján Hanulík, Ester Šalátová a Michal Kubík – obsadil skvelé 3. miesto.

Všetkým žiakom a ich učiteľom patrí veľká pochvala za vynikajúce výsledky. Sme radi, že matematika ani fyzika nám nie je cudzia a ani v silnej konkurencii sa nestratíme a dúfame, že aj v budúcnosti sa nám bude dariť reprezentovať našu školu podobnými výsledkami.

Renáta Hrkútová